Jímenacestách.cz končí

Je nám líto, ale služba Jímenacestách.cz končí. Můžete využívat až do 24. 5. 2018. Děkujeme za Vaši přízeň. Tým PC-IN Plzeň.


Hlavní strana Plzeňský kraj»Restaurante, Bar de Tapas el Cid

Restaurante, Bar de Tapas el Cid
Křižíkovy sady, Plzeň, Česká republika

Restaurante, Bar de Tapas el Cid zatím nemá hodnocení. Buďte první!

Restaurante, Bar de Tapas el Cid - fotografie 1

Parkoviště pro TIR: Ne Wi-Fi Free: Ano Dětský koutek: Ne Platba kartou: -

Wi-Fi Free

Kontaktní osoba: Mirek Brouček
Telefon: 377 224 595
E-mail: elcid@elcid.cz
Webové stránky: www.elcid.cz
Kraj: Plzeňský kraj
GPS: 49.7468812, 13.3806352

Otevírací doba

Pondělí 11:00 23:00
Úterý 11:00 23:00
Středa 11:00 23:00
Čtvrtek 11:00 23:00
Pátek 11:00 00:00
Sobota 12:00 00:00
Neděle zavřeno zavřeno

Kuchyně

Pondělí 11:00 22:00
Úterý 11:00 22:00
Středa 11:00 22:00
Čtvrtek 11:00 22:00
Pátek 11:00 22:30
Sobota 12:00 22:30
Neděle nevaří se nevaří se

Jídelní lístek

JARNÍ DEGUSTAČNÍ MENU

menu 450,-

(4 chodové menu)
párované s vínem ke třem chodům 220,-

 

I.

Kozí sýr se španělskou šunkou

zapečený kozí sýr obalený ve španělské šunce Serrano na salátu
z mladých listů špenátu s medovo-malinovým dresinkem

Yllera, Cuví Rosado 2011 – Španělsko, Castilla y Leon (0,1l)

II.
Filet pstruha

filet z čerstvého pstruha na hráškových luscích s pestem z medvědího česneku

Sedlák, Chardonnay 2014 – Morava, Velké Bílovice (0,1l)

III.

Telecí Ossobuco

telecí ossobuco s morkem na bílém víně,
kořenové zelenině, citronové trávě a smetaně, podávané s bramborovými noky a pomerančovým chutney

Vézeley Rouge 2012 – Francie, Bourgogne (0,1l)

IV.

Citrónový dort

francouzský citrónový dort na mandlovém korpusu

Stávek – Lokus červený – Morava, Velkopavlovická podoblast (0,04l)

DEGUSTAČNÍ MENU ŠÉFKUCHAŘE EL CID

5 chodové menu

menu 650,-
párované s vínem ke každéme chodu  360,-

 

I. Chobotnice

marinovaná chobotnice v panenském olivovém oleji na galicijský způsob

Chateau du Barail 2014 - Francie, Bordeaux (0,1l)

II. Foie Gras

kachní játra marinovaná v portugalském porto víně podávaná s cibulovým chutney 
a balzamikovým sirupem

Chablis - Bouchard 2012 - Francie, Bourgogne (0,1l)

III. Steak el Cid

hovězí steak z pupku připravený na lávovém grilu, posypaný hrubou solí,
podávaný se zelenými fazolkami na česneku a španělské sušené šunce Serrano 
s česnekovou omáčkou alioli

Briego Crianza 2011 – Španělsko, Ribera del Duero (0,1l)

IV. Výběr sýrů

výběr regionálních francouzských a španělských sýrů s fíkovým chutney se zeleným kardamomem

Yllera Cuví Rosado 2011 – Španělsko, Castilla y Leon (0,1l)

V. Čokoládový fondant

jemný čokoládový dezert podávaný s omáčkou z vanilky

Stávek – Lokus červený – Morava, Velkopavlovická podoblast (0,04l)

SABOR DE ESPAÑA - CHUTĚ ŠPANĚLSKA

 

TAPAS - PŘEDKRMY

...malé pokrmy i k vínu...

podáváno v degustačních porcích

Foie Gras 95,-

kachní játra marinovaná v portugalském porto víně
podávaná s cibulovým chutney a balzamikovým sirupem

Doporučujeme: Přítluky, Pálava 2014 – Morava, Velkopavlovická

Chobotnice 95,-

marinovaná chobotnice v panenském olivovém oleji na galicijský způsob

Doporučujeme: Chateau du Barail 2014 - Francie, Bordeaux

Filet pstruha 95,-

filet z čerstvého pstruha na hráškových luscích s pestem z medvědího česneku

Doporučujeme: Sedlák, Chardonnay 2014 – Morava, Velké Bílovice

Krevety na česneku 95,-

čerstvé krevety, připravené v horkém olivovém oleji s plátky česneku a petrželkou

Doporučujeme: Chablis - Bouchard 2012 - Francie, Bourgogne

Pečená řepa 95,-

pečená červená řepa se sýrem mozzarella na salátu s citrónovým dresinkem

Doporučujeme: Vézeley Rouge 2012 – Francie, Bourgogne

Kozí sýr se španělskou šunkou 95,-

zapečený kozí sýr obalený ve španělské šunce Serrano na salátu
z mladých listů špenátu s medovo-malinovým dresinkem

Doporučujeme: Yllera Cuví Rosado 2011 – Španělsko, Castilla y Leon

Černé kalamáry 95,-

baby kalamáry s černým španělským rizotem a šafránovým balzamikovým sirupem

Doporučujeme: Yllera, Tierra Buena 2013 – Španělsko, Rueda

Filipínská mořská polévka 95,-

polévka s tygří krevetou, mušlemi a kalamáry na filipínský koloniální způsob
s červeným kari, kokosovým mlékem, zázvorem a čerstvým koriandrem

Doporučujeme: Chablis - Bouchard 2012 - Francie, Bourgogne

Caesar salát el Cid    95,- / 145,-

caesar salát - křehký salát se zálivkou podle originální receptury
el Cid z parmezánu a hrubozrnné horčice s česnekovými krutóny

s kuřecím masem    135,- / 185,-

Doporučujeme: Mikrosvín, Ryzlink Vlašský 2013 - Morava, Mikulov

POLÉVKY - SOUPS

 

SALÁTY - SALADS

 

 

HLAVNÍ CHODY- MAIN DISHES

Pstruh ve španělské slanině 245,-

čerstvý pstruh ve španělské sušené slanině s česnekem,
podávanÝ s pečenou zeleninou na olivovém oleji

Čerstvá celá ryba 265,-

pečená celá čerstvá ryba (dle nabídky trhu) s čerstvými bylinkami
podávaná s malým salátem s naším pestem z medvědího česneku

Mořský špíz el Cid 349,-

grilovaný špíz z krevet, kalamárů, mořské ryby a severského humra
podávaný se špenátovým salátem se sušenými rajčaty na slunci, olivami a kapary

Paella el Cid za 1 osobu  345,-
specialita z oblasti Valencia / speciality from the region of Valence

jen pro 2 a více osob, doba přípravy min. 40 minut

paella připravená z rýže, malých kalamárů, mušlí, krevet, severských humrů, 
zeleniny a šafránu

Kuřecí na červeném kari 190,-

kuřecí kousky ve vývaru z červeného kari s kokosovým mlékem,
bambusovými výhonky, karotkou, čili papričkami a čerstvými listy bylinek,
podávané s jasmínovou rýží

Konfitovaná kachna 245,-

konfitované kachní stehno na pečené grilované zelenině s cherry rajčaty

Telecí Ossobuco 265,-

telecí ossobuco s morkem na bílém víně, kořenové zelenině, citronové trávě a smetaně,
podávané s bramborovými noky a pomerančovým chutney

Steak el Cid 349,-

hovězí steak z pupku připravený na lávovém grilu, posypaný hrubou solí,
podávaný se zelenými fazolkami na česneku a španělské sušené
šunce Serrano s česnekovou omáčkou alioli

Tagliatelle se sušenými rajčaty 185,-

těstoviny tagliatelle se smetanovou omáčkou ze sušených rajčat,
sypané sýrem parmazán a s bylinkovým pestem

s kuřecím masem 215,-

 

DĚTSKÉ POKRMY - CHILDREN'S MEALS

Kuřecí plátek 125,-

kuřecí plátek s domácími hranolkami a zeleninovým salátem

Grilované krevety 195,-

grilované loupané krevety s jasmínovou rýží a zeleninovým salátem

 

PŘÍLOHY – SIDE DISHES

česneková nebo bylinková zapečená bageta 40,-

jasmínová rýže  40,-

domácí hranolky  49,-

pečená zelenina na olivovém oleji  75,-

mix salát s balsamikovým dresinkem  65,-

čerstvá bageta  25,-

horké solené mandle  95,-

 

SÝRY - CHEESE

výběr regionálních francouzských a španělských sýrů s fíkovým chutney se zeleným kardamonem

50g          130 Kč
100g         250 Kč
150g         365 Kč

 

 DEZERTY – DESSERTS

Citrónový dort 85,-

francouzský citrónový dort na mandlovém korpusu

Malinový cheesecake 85,-

malinový cheesecake s malinovou omáčkou

Čokoládový fondant 90,-

jemný čokoládový dezert podávaný s omáčkou z vanilky

Sorbet 85,-

mangový sorbet

Zmrzlina z vlašských ořechů 85,-

zmrzlina z vlašských ořechů s domácí šlehanou smetanou

 

Hodnocení

Máte zkušenosti s touto provozovnou? Podělte se o ně s ostatními!

Pro hodnocení je nutné přihlásit se jako host.

Poslední aktualizace: 06.05.2015 12:05:56


next Předchozí provozovna


Další provozovnanext

Tuto provozovnu můžete také doporučit na sociálních sítích